Ο Α.Π.Σ. Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners», ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης και ο Α.Π.Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης διοργανώνουν ημερίδα, την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00, στην αίθουσα διαλέξεων « Βιργινία Τσουδερού» Πολυχώρος Π  Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπνεργατών 9, με θέμα μετάβαση από Μαραθώνιο σε υπεραποστάσεις.

Ομιλητές θα είναι ο Σιδερίδης Νικόλαος πρωταθλητής υπεραποστάσεων και ο Τζανετάκης Ιωάννης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Τομέας προπονητικής.

Το θέμα που θα συζητηθεί είναι η μετάβαση από Μαραθώνιο σε Υπεραποστάσεις και ειδικότερα οι προσδιοριστικοί παράγοντες επίδοσης στους υπερμαραθωνίους:

  • Θερμιδικό ισοζύγιο κατανάλωσης – πρόσληψης
  • επάρκεια – ισορροπία ηλεκτρολυτών
  • ενυδάτωση
  • νευρομυικά προβλήματα
  • καρδιοαναπνευστική αντοχή
  • ψυχολογική σκληραγωγία – εμπειρία αγώνων.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των δρομέων που ασχολούνται με τις μεγάλες αποστάσεις, Ημιμαραθώνιος , Μαραθώνιος και αγώνες βουνού, με όλα τα οφέλη  που αποκομίζουν. Παράλληλα ο αριθμός των δρομέων που κάνουν τα πρώτα βήματα στις υπεραποστάσεις είναι ολοένα και μεγαλύτερος, καθώς και αυτών που σκέφτονται κατά πόσο μπορούν να ασχοληθούν με τις πολύ μεγάλες αποστάσεις.   Στους δρομείς που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάτι μεγαλύτερο δημιουργούνται απορίες αναφορικά με τις διαφορετικές απαιτήσεις του Μαραθωνίου σε σχέση με αυτές των υπεραποστάσεων. Δίνεται η δυνατότητα στους δρομείς να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν σε θεωρητικό και σε εμπειρικό επίπεδο ώστε να οργανώσουν καλύτερα την προετοιμασία τους και να αποφασίσουν εν τέλει κατά πόσο μπορούν και θέλουν να υποστηρίξουν την μετάβαση αυτή στις πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Καλούνται τα μέλη  και  όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό να προσέλθουν στην ημερίδα για μια δημιουργική και γόνιμη  ενημέρωση – συζήτηση.

         

Pin It on Pinterest

Share This