Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 στις 19:00  πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Α.Π.Σ. Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners». ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης και ο Α.Π.Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης,  στην αίθουσα διαλέξεων  «Πολυχώρος Π» Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης,  με θέμα «Βελτιστοποίηση των επιδόσεων στις μεγάλες αποστάσεις με ορθή τεχνική τρεξίματος & οι μυϊκές κράμπες – Αίτια πρόκλησης, πρόληψη και θεραπεία».

Πολλοί φίλοι του τρεξίματος βρέθηκαν στην ημερίδα όπου μπόρεσαν να ακούσουν και να συζητήσουν σχετικά με το θέμα της σωστής τεχνικής τρεξίματος, κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των δρομέων και  πόσο επικίνδυνο μπορεί  να αποδειχθεί για την εμφάνιση τραυματισμών.  Ίσως πρέπει, ως δρομείς, να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα στο στοιχείο της τεχνικής, επισημαίνοντας  τυχόν λάθη που υπάρχουν για να αποφύγουμε τους δυσάρεστους τραυματισμούς που μπορεί να μας στερήσουν τη χαρά του τρεξίματος.     

Θερμές ευχαριστίες στον κ.Τζεφαλή Δημήτριο για την ενημέρωση και καθοδήγηση που μας παρείχε στον τομέα της ορθής τεχνική τρεξίματος , όπως επίσης στην ανάλυση των αιτιών που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση κραμπών και τους τρόπους αποφυγής τους.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την καλύτερη ενημέρωση σε θέματα αθλητισμού και θα γνωστοποιήσουμε έγκαιρα την ημερομηνία της επόμενης ημερίδας.

Ευχαριστούμε πολύ:

– το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για την φιλοξενία

– τους χορηγούς της εκδήλωσης

  • Βιολογικά προϊόντα «Βιόκοσμος» 
  • Μικρογεύματα-Café «Γρηγόρης»
  • ταβέρνα «Η παλιά πόλη»,
  • Αιχμή Graphies
  • Εκδοτικός οίκος «sportbook»
  • ψητοπωλείο «Χασαπογεύματα ΦΑΡΜΑ».

Pin It on Pinterest

Share This