Πέρασε πλέον στην ιστορία ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών. Χιλιάδες αθλητές από κάθε γωνιά της γης, συμμετείχαν στον ομορφότερο παγκοσμίως και παράλληλα επίπονο αγώνα των 42.195 μέτρων. Ο αγώνας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και μεγάλου αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9:00 το πρωί της περασμένης Κυριακής από τον Μαραθώνα, αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα στους συμμετέχοντες. Η ηλιόλουστη ημέρα και η καλή θερμοκρασία, επέτρεψε την προσπάθεια των δρομέων, να απολαύσουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα της αυθεντικής διαδρομής και να επιτύχουν μια επίδοση σύμφωνη με τις προσδοκίες και την προετοιμασία τους. Κάποιοι ήταν κοντά στους στόχους τους και κάποιοι άλλοι αρκέστηκαν να χαρούν το ταξίδι τους προς το καλλιμάρμαρο. Το μεγαλύτερο και κυρίαρχο όμως συναίσθημα που νιώθει ο κάθε δρομέας κατά την διάρκεια της συμμετοχής του σ΄ αυτόν τον τόσο σημαντικό σε αξία αγώνα είναι αυτό της χαράς και της περηφάνιας καθώς περνά την γραμμή του τερματισμού.

Συνολικά πάνω από 50.000 δρομείς συμμετείχαν φέτος σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, ενώ στον Μαραθώνιο δρόμο οι συμμετοχές έφτασαν τις 16.000. Μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου, ήταν ο Κενυάτης Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν σε χρόνο 2.12.49. Δεύτερος με 2.13.24 ήταν ο Κιπρούτο και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Κιμτάι με 2.13.26. Ο Χριστόφορος Μερούσης για μία τέταρτη φορά ήταν ο πρώτος Ελληνας της διαδρομής με χρόνο 2.24.58. (10ος στην γενική κατάταξη). . Στη δεύτερη θέση και στην παρθενική του εμφάνιση ο Κώστας Γκελαούζος, με χρόνο 2.26.08 και τρίτος όπως και πέρυσι ο Δήμος Ευαγγελίδης με χρόνο 2.29.40. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Νάνσι Αρουζέι 2.38.13 και ακολούθησε η Κένζαμε 2.38.27. Η Ουρανία Ρεμπούλη όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ήταν νικήτρια στο Πρωτάθλημα και τρίτη στην γενική κατάταξη με 2. 2.49.24. Η Σόνια Τσεκίνη- Μπουδούρη στον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας της πέτυχε 2.55.04, ενώ τρίτη η Στεφανία Λεοντιάδου με 2.58.00. Μεταξύ αυτών έτρεξαν και πολλοί Ξανθιώτες μαραθωνοδρόμοι του Συλλόγου μας, οι οποίοι εκπροσώπησαν την πόλη μας με τον καλύτερο τρόπο. Οι δρομείς μας επιστρέφουν στην Ξάνθη με χαμόγελα αφού και οι 28 συμμετέχοντες τερμάτισαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο υγιείς, έχοντας μερικοί από αυτούς στις αποσκευές τους εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις. Άπαντες όμως έχοντας προετοιμάσει σκληρά τον εαυτό τους εδώ και μήνες για αυτή την ημέρα θα πρέπει να νιώθουν επιτυχημένοι, έχοντας ζήσει αυτή την εκπληκτική εμπειρία. Μάλιστα για κάποιους ήταν και η πρώτη τους φορά, ενώ το ραντεβού για τον Μαραθώνιο του 2017 έχει ήδη δοθεί!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στα μέλη μας για την προσπάθεια και την υπέρβαση που έκαναν ώστε να φτάσουν στο τέρμα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Κάθε Μαραθώνιος είναι και μια νέα εμπειρία και σίγουρα μόνο θετικά έχει να σου δώσει όπως και κάθε Μαραθώνιος είναι διαφορετικός απ’ τον προηγούμενο και σε κάνει σοφότερο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους χρόνους στους οποίους τερμάτισαν οι 28 δρομείς μας:

Το επόμενο δρομικό ραντεβού δίνεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στην δική μας διοργάνωση αυτή του 3ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου από την οποία δεν θα πρέπει να λείψει κανείς. Καλή αντάμωση λοιπόν στο μεγάλο δρομικό γεγονός της πόλης μας!
Εκ του ΔΣ

Pin It on Pinterest

Share This