Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners”, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στους δρομείς του που έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν δυανύοντας οδικώς πάνω από 1200 χιλιόμετρα, εκπροσωπώντας τον σύλλογό μας με την συμμετοχή τους και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, στον 17ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο που διοργανώθηκε στην Βόνιτσα. Στον Άκτιο Ημιμαραθώνιο συμμετείχαν και τερμάτισαν 221 δρομείς ενώ στον αγώνα των 5km οι τερματίσαντες ανήλθαν στους 122. Ο σύλλογός μας διακρίθηκε στην κατηγορία γυναικών 31-40 από την αθλήτρια μας Δήμητρα Ζλάτκου η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία της σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση 1:45:19. Εξαιρετική ήταν και η επίδοση του αθλητή μας Μιχάλη Αγγελόπουλο ο οποίος κατετάγη τέταρτος στην κατηγορία του 51-60 και 23ος στην Γενική, σημειώνοντας την εξαιρετική επίδοση 1:35:34.

Καλή αποκατάσταση παιδιά!!! Για περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο: http://katounanews.blogspot.gr/2016/10/blog-post_34.html 

Ο Σύλλογος μας, εκφραστής του δρομικού κινήματος και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη μας, δηλώνει παρόν και συνεχίζει δυναμικά.

Λίγα λόγια για τον Αγώνα και την ιστορικότητα του: Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος αγώνας ξεκίνησε στις 09.30 από το Άκτιο Βόνιτσας ( περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) πέρασε από τον Άγιο Νικόλαο στην συνέχεια πίσω από το κάστρο και κατέληξε στην παραλία της Βόνιτσας. Οι συμμετοχές σύμφωνα με τις πληροφορίες της διοργάνωσης ήταν κοντά στους 400 αθλητές από όλη της Ελλάδα. Όσο αφορά την Ιστορικότητα του Άκτιου Δρόμου: Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, ο στόλος του Οκταβιανού, με επικεφαλής τον Αγρίππα, νίκησε τους συνασπισμένους στόλους του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας Ζ΄, βασίλισσας της Αιγύπτου. Η νίκη αυτή έδωσε τέλος στη ρωμαϊκή εμφύλια διαμάχη και σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας περιόδου (PaxRomana), που εγκαινιάστηκε με τη μονοκρατορία του Αυγούστου σε ολόκληρο το μεσογειακό χώρο. Επιπλέον, ο θάνατος της Κλεοπάτρας αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του αρχαίου κόσμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων της Μεσογείου. Ο Οκταβιανός Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του, ίδρυσε τη Νικόπολη και αναδιοργάνωσε τα Άκτια, τους ετήσιους τοπικούς αγώνες των Ακαρνάνων. Οι αγώνες -αθλητικοί, μουσικοί και θεατρικοί- με την ονομασία Νέα Άκτια, τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας, διαρκούσαν 4-5 ημέρες και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομα απέκτησαν μεγάλη αίγλη και εντάχθηκαν στον κύκλο των σημαντικότερων πανελλήνιων αγωνιστικών διοργανώσεων.

 

Pin It on Pinterest

Share This