To Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για μια ακόμα χρονιά, εκατοντάδες αθλητές και εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον 6ο The North Face Zagori Mountain Running 2016 σε έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος που διοργανώνεται στο Ζαγόρι όπου Αθλητές και λάτρεις της φύσης από όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στους αγώνες των 80χλμ, 42χλμ, 21χλμ, και 10χλμ, και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στα πανέμορφα αλλά απαιτητικά τοπία της Τύμφης και του Ζαγορίου. Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Ιουλίου. Εκτός του αγωνιστικού μέρους, ο αγώνας είναι μοναδικός, εξαιτίας των διαδρομών του. Το Ζαγόρι είναι ξακουστό παγκοσμίως, για τη φύση του αλλά και για τα μοναδικά επιτεύγματα των ανθρώπων της περιοχής. Το φαράγγι του Βίκου με τη σπάνια ομορφιά του, ο Βοϊδομάτης με τα κρυστάλλινα νερά του, τα 9 από τα 46 χωριά του Ζαγοριού μέσα από τα οποία περνούν οι διαδρομές των τεσσάρων αγώνων, τα πετρόκτιστα γεφύρια, σήμα κατατεθέν του Ζαγορίου, την δρακόλιμνη, το καταφύγιο της Αστράκας, αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος αλλά και προσανατολισμού για τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Δύο μέλη του συλλόγου μας, έδωσαν το δυναμικό τους παρόν και τερμάτισαν με επιτυχία και με πολύ καλές ατομικές επιδόσεις τον μεγάλο και ιδιαίτερα απαιτητικό σκληρό και συναρπαστικό αγώνα της διοργάνωσης με την ονομασία T.E.RA. που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού, με άριστες σωματικές ικανότητες. Ο αγώνας αυτός έχει εκτίνεται σε 80 χιλιόμετρα και η θετική του υψομετρική διαφορά υπερβαίνει τα 5100 μέτρα. Ξεκινά στις 04:45 πμ, από το Τσεπέλοβο και έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 21 ώρες από την έναρξή του. Η διαδρομή του περνάει από Τσεπέλοβο – Αβάλος – Σιάδι Μύγας – Νταβάλιστα – Δρακόλιμνη – Καταφύγιο Αστράκας – Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο – Φαράγγι Βίκου – Μονοδένδρι – Βίτσα – Δίλοφο – Κήποι – Καπέσοβο και τερματίζει πάλι στο Τσεπέλοβο.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος περίπου 220 δρομείς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των μελών μας είναι:

Γ.Κ Bib Κ.Κ Αθλητής Χρόνος
ΚΜ-80
32 116 28 KALPAKIS Anastasios 13:23:45
36 150 31 LAMBAKIS Grigorios 13:29:16

Για τα αποτελέσματα του αγώνα δείτε τη σχετική σελίδα της διοργάνωσης στο link: http://www.runningnews.gr/item.php?id=27648
Ο Σύλλογός μας εκφράζει στα μέλη του, οι οποίοι για άλλη μια φορά τον εκπροσώπησαν στην σημαντική αυτή διοργανώση, τα θερμά του συγχαρητήρια και εύχεται υγεία και καλή δύναμη για την συνέχεια!!!
Ο Σύλλογος μας, εκφραστής του δρομικού κινήματος και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη μας, δηλώνει παρόν και συνεχίζει δυναμικά……….
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ιωάννης Πυργελής

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σεραφείμ Βασιλειάδης

Pin It on Pinterest

Share This