Μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, διοργανώθηκε στην γειτονική μας πόλη την προηγούμενη Κυριακή 03-09-2017 το 1ο Granitis Trail 21km. Υπέροχες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός και το δρομικό κίνημα μπορούν να προσφέρουν έζησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην ultra γιορτή που διεξήχθη στην περιοχή της Οροσειράς του Μενοικίου όρους, στα μονοπάτια που διασχίζουν τα δάση και τις κορυφές γύρω από τον οικισμό του Γρανίτη Δράμας. Τον αγώνα διοργανώνει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ “GO FOREST” στελέχοι της οποίας αποτελούν μια παρέα φίλων που ζουν και δραστηριοποιούνται στο χωριό Γρανίτη. 

Τον Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε από την ομάδα διοργάνωσης του θεσμού, δοκιμαστικά ο αγώνας. Όσοι τότε τον έτρεξαν έμειναν κατά ενθουσιασμένοι με την διαδρομή και ανυπομονούσαν για την πραγματοποίηση του πρώτου επίσημου αγώνα ο οποίος τελικά υλοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος. Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση του αγώνα των 21 χιλιομέτρων με 1550 θετική υψομετρική και με την επίσημη ονομασία «Granitis Trail 21km». Ο αγώνας ξεκινάει από την πλατεία του Γρανίτη και μέσω του υψώματος Ρογκάκου, στην κορυφή όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, επιστρέφει και πάλι στον οικισμό μέσω του παλιού Σανατορίου. Από τα 21 χιλιόμετρα της διαδρομής, τα 14 είναι μέσα σε δάσος οξιάς και τα υπόλοιπα είναι σε ανοιχτά σημεία κυρίως πάνω στις βουνοκορφές. Για τους συμμετέχοντες που δεν έτρεξαν αγωνιστικά το Granitis Trail, αποτέλεσε ιδανική προσθήκη για μια καλή προπόνηση στο calendary τους. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, μεγάλη ήταν η απήχηση και τα θετικά συναισθήματα που άφησε ο αγώνας στους δρομείς. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά της διαδρομής, αναφέρθηκαν στην θέα και την ομορφιά του τοπίου όπου σε ανταμείβει και παρόλο που η διαδρομή είναι αρκετά απαιτητική και δύσκολη εκδήλωσαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν και πάλι την περιοχή και να ξανά τρέξουν τον αγώνα.
Φυσικά από την γειτονική αυτή διοργάνωση ήταν αδύνατο να λείψει η παρουσία των μελών μας. Αναφερόμαστε στο μέλος του Συλλόγου μας, τον Ηλία Σπυριδόπουλο, την ψυχή του Rodopi Advendurun 100 miles του γνωστού σε όλους μας ROUT, ο οποίος τερματίζοντας στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης, με την καταπληκτική επίδοση των 3:00:45 μας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση και μας περίγραψε τις ιδιαιτερότητες της πανέμορφης διαδρομής. Συγχαρητήρια στον Ηλία και σε όλους τους δρομείς για τον αγώνα και τον τερματισμό τους. 
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη σχετική σελίδα της διοργάνωσης στο link: http://www.granitistrail.gr/index.php
Επίσης, για τον παραπάνω θεσμό ευχόμαστε μακροζωία και εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης για τον όμορφο αγώνα που χάρισαν στους 48 δρομείς που λάβανε μέρος καθώς και χίλια μπράβο στους διοργανωτές του αγώνα για την άρτια και επιτυχή διεξαγωγή του.
Ο Σύλλογος μας, εκφραστής του δρομικού κινήματος και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη μας, δηλώνει παρόν και συνεχίζει δυναμικά.
Εκ του Δ.Σ.

Pin It on Pinterest

Share This