Για άλλη μια φορά ο σύλλογος μας την περασμένη Κυριακή στις 21 Μαΐου έδωσε και πάλι το δυναμικό παρόν σε τέσσερις (4) διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελληνική Επικράτεια.

Συγκεκριμένα, στην γειτονική μας πόλη Κομοτηνή την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 9.30 διοργανώθηκε ο 2ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου με την ονομασία “KomoRun”, απόστασης 21km. Οι δρομείς τρέξανε εξολοκλήρου σε άσφαλτο. Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής, τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είχε αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης της Κομοτηνής (Πλατεία Ελευθερίας). Στον αγώνα συμμετείχαν και τερμάτισαν 152 αθλητές. Την δεύτερη αυτή διοργάνωση έσπευσε να τιμήσει με τη συμμετοχή και την παρουσία του και ο σύλλογός μας, ο οποίος όπως και πέρσι τίμησε τον θεσμό με μια πολυπληθέστερη αποστολή δρομέων του εκφράζοντας ενεργά τη στήριξή του στη διοργάνωση και την άσβεστη αγάπη του στον αθλητισμό και τους αγώνες δρόμου. Τον Σύλλογο μας εκπροσώπησαν επτά (7) αθλητές που για ακόμη μια φορά έδωσαν την δυναμική της παρουσία σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Στους άντρες είχαμε διάκριση από τους αθλητές μας, τον Μπίκο Σπύρο, όπου μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, τερμάτισε μαζί με τον επίσης αθλητή μας Λεωνίδα Ξανθόπουλο και κατέλαβαν την δέκατη τέταρτη και δέκατη πέμπτη θέση στην γενική κατάταξη σημειώνοντας χρόνο 1:34:05 και με τον Σπύρο να καταλαμβάνει με τον χρόνο αυτό την πρώτη θέση στην ηλικιακή του κατηγορία.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται αναλυτικά οι επιδόσεις τους των μελών μας:
Θέση, Ονοματεπώνυμο, Χρόνος (Γεν.Κατάταξης)
14 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ 1:34:05
15 ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΚΟΣ 1:34:05
32 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ 1:42:03
82 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΕΖΙΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ 1:57:16
118 ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ 2:08:10
119 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 2:08:10
127 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ 2:10:18
Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήρια για την άρτια και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και ευχόμαστε καλή συνέχεια και μακροζωία στον νεοσύστατο θεσμό. Για τα αποτελέσματα του αγώνα ανατρέξτε στο link: https://www.komorun.gr/

Εκπροσώπηση είχαμε και φέτος στον 11ο Αγώνα Δρόμου «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» που διοργανώθηκε στην γειτονική μας πόλη Καβάλα, από τον Δήμο Καβάλας με τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (Σ.Ε.Β.Α.Σ.) και τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 09.30 το πρωί της Κυριακής από το μνημείο αποβίβασης του Αποστόλου Παύλου το οποίο βρίσκεται στο αρχαίο λιμάνι της Καβάλας μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Οι δρομείς διέσχισαν μια απόσταση 20 χλμ. και τερμάτισαν στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας όπου έγινε η απονομή των μεταλλίων στους νικητές από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου κ. Προκόπιο και το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή. Στον αγώνα συμμετείχαν και τερμάτισαν 106 αθλητές.
Δυναμική παρουσία είχε και εδώ ο σύλλογός μας σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Τον Σύλλογο μας εκπροσώπησαν έξι (6) αθλητές, η Τάρρου Κυριακή, η Δήμητρα Ζλάτκου, ο Τουρνανέλης Κωνσταντίνος. ο Αγγελόπουλος Μιχάλης, ο Νικόλαος Μερκούρης, και ο Δημήτριος Χαιτίδης. Στους άντρες είχαμε διάκριση από τον αθλητή μας, Μιχάλη Αγγελόπουλο, όπου μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, τερμάτισε και κατέλαβε την πρώτη θέση στην ηλικιακή του κατηγορία 55-60 σημειώνοντας χρόνο 1:28:34. Διακρίσεις είχαμε επίσης και στις γυναίκες από της αθλήτριές μας Τάρρου Κυριακή και Δήμητρα Ζλάτκου οι οποίες μετά από ένα εξαιρετικό αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν και να καταλάβουν για μεν την Κυριακή την πρώτη θέση στην ηλικιακή της κατηγορία 40-45 σημειώνοντας χρόνο 1:35:30, για δε την Δήμητρα την δεύτερη θέση στην ηλικιακή της κατηγορία μέχρι 29 ετών σημειώνοντας χρόνο 1:51:30.
Για τα αποτελέσματα του αγώνα ανατρέξτε στο link: http://www.runningnews.gr/item.php?id=31565

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε επίσης την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στην γειτονική μας Δράμα το όμορφο «1ο Drama Wine Trail», ένας αγώνας δρόμου o οποίος έγινε στα πλαίσια της “Δραμοινογνωσία 2017”, μέσα σε μια πανέμορφη διαδρομή 12 χλμ ανάμεσα στους αγροτικούς αμπελώνες της Αδριανής Δράμας, όπου οι αθλητές περνούσαν μέσα από τα διάσημα Οινοποίεια της περιοχής. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού ήταν η πλατεία της Αδριανής με συμμετοχή 153 αθλητών/τριών. Ο αγώνας είχε και φιλανθρωπικό έργο, στηρίζοντας τους συλλόγους “Αλκυόνη” και “Λάμψη”.
Τον Σύλλογο μας εκπροσώπησαν τρις (3) αθλητές, ο Γρηγοριάδης Γεώργιος ο οποίος μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, τερμάτισε και κατέλαβε την έκτη θέση στην γενική κατάταξη σημειώνοντας χρόνο 00:57’21”, ο Γεώργιος Μελαδιανός σε χρόνο 01:19’14”, και ο πρόεδρός μας Πυργελής Ιωάννης ο οποίος όπως πάντα απρόβλεπτος τρέχοντας με σανδάλια και με ισλαμική ενδυμασία τερμάτισε μαζί με την πολυπληθή παρέα που τον συνόδευε στον περιπατητικό χρόνο 01:26’01”.
Αξίζουν πολλά συγχαρητηρια στους διοργανωτές αφού με τον αγώνα αυτό που θα γίνει και θεσμός, έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχή και τα δραμινά οινοποιία. Για την ιστορία, στους άνδρες 1ος ήταν ο Βαφάκης Ελευθέριος με χρόνο 00:53’16”, 2ος ο Στόϊκος Εμμανουήλ με χρόνο 00:53’29” και 3ος ο Τσεβδάρης Παντελής με χρόνο 00:53’41”. Στις γυναίκες 1η ήταν η Τσακίρη Μαρία με χρόνο 01:04’43”, 2η η Μαμανίδου Γεωργία με χρόνο 01:06’20” και 3η η Βαλδίρκα Δήμητρα με χρόνο 01:10’23”.
Για τα αποτελέσματα του αγώνα ανατρέξτε στο link: http://www.runningnews.gr/item.php?id=31573

Εκπροσώπηση είχαμε φέτος στον 1ο UNDER ARMOUR RUN THESSALONIKI CITY CHALLENGE που διοργανώθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη από την εταιρεία αθλητικών ειδών UNDER ARMOUR υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Β’ Διαμερίσματος σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Αετός Θεσσαλονίκης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες Ημιμαραθώνιου, 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά. Οι διαδρομές γίναν στο καρδιά της πόλης με αφετηρία και τερματισμό το εμπορικό κέντρο ONESALONICA ενώ μεγάλο τμήμα των διαδρομών κινοπύνταν επί της Λεωφ. Νίκης.
Στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου 21,1χιλ. συμμετείχαν και τερμάτισαν 161 αθλητές. Τον Σύλλογο μας εκπροσώπησε, δίνοντας την δυναμική του παρουσία και σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση ο Αθανάσιος Μπαμπάτσος ο οποίος μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, τερμάτισε στην έβδομη θέση στην γενική κατάταξη σημειώνοντας χρόνο 01:31’57” και κατέλαβε την πρώτη θέση στην ηλικιακή του κατηγορία 50-59.
Για τα αποτελέσματα του αγώνα ανατρέξτε στο link:http://www.runningnews.gr/item.php?id=31558
Η διοίκηση του συλλόγου συγχαίρει όλους τους δρομείς μας, που τίμησαν τον σύλλογο με την δήλωση και την συμμετοχή τους στους παραπάνω αγώνες και τους εύχεται υγεία, να έχουν πάντα καλούς τερματισμούς και πολλές-πολλές διακρίσεις.
Ο Σύλλογος μας, μέσα από τις αγωνιστικές και άλλες εκδηλώσεις του, προσπαθεί να διαδώσει το Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό στην περιοχή μας γιατί πιστεύει ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα καθενός και πρέπει στον οποιονδήποτε να παρέχονται οι ευκαιρίες αλλά και τα μέσα να αθλείται. Με τα ιδεώδη αυτά πορεύεται, δηλώνει παρόν και συνεχίζει δυναμικά……….
Εκ του Δ.Σ.

Pin It on Pinterest

Share This