Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε με επιτυχία, την 8η διεξαγωγή του ο Πανελλήνιος Αγώνας δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη», που από το ξεκίνημά του συνδιοργανώνουν το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. 
Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που η απόσταση είναι 10 χιλ. και το Λαϊκό Δρόμο 5χιλ. Ανδρών – Γυναικών, διεξάγεται στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης και είναι αφιερωμένος στη μνήμη των πεσόντων, εν ώρα εργασίας, στα Ορυχεία και στους Σταθμούς Παραγωγής. Η διαδρομή των 10 χιλιόμετρων ξεκινάει από το μνημείο που βρίσκεται στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στον χώρο των ορυχείων ενώ, η δεύτερη διαδρομή των 5 χιλιόμετρων, από το Προάστειο, τερματίζοντας και οι δύο στο πάρκο του Λιγνίτη, στον κόμβο του LIDL. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο αγώνας δρόμου δεν είναι απλά μια εκδήλωση στην οποία κάποιοι δρομείς τρέχουν είτε για τη νίκη είτε απλά για τη συμμετοχή προκειμένου να διανύσουν μια απόσταση 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά έχει μια ιδιαίτερη σημειολογία, αφού οι συμμετέχοντες ακολουθούν την ίδια διαδρομή στην παλιά Εθνική οδός Κοζάνης-Πτολεμαΐδας που κάνουν καθημερινά εδώ και πενήντα τρία χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους.
Στον αγώνα των 10 χιλ. τερμάτισαν 301 αθλητές. Ανάμεσά τους, βρέθηκε ο Αθλητής του συλλόγου μας Αλέξης Αλεξόπουλος ο οποίος μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, τερμάτισε και κατέλαβε την τεσσαρακοστή δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη και την δεύτερη στην κατηγορία του σημειώνοντας τον καταπληκτικό χρόνο 0.43.02.

Για τα αποτελέσματα του αγώνα ανατρέξτε στο link:http://www.runnermagazine.gr/apotelesma…/mnimes-ligniti-2016

Ο Σύλλογός μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Αλέξη και του εύχεται υγεία και καλή δύναμη για την συνέχεια!!! Επίσης αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους, άμεσα ή έμμεσα, συμμετείχαν στη διοργάνωση.  Ο Σύλλογος μας, εκφραστής του δρομικού κινήματος και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη μας, δηλώνει παρόν και συνεχίζει δυναμικά… Εκ του Δ.Σ.

Pin It on Pinterest

Share This