Για άλλη μια φορά ο σύλλογος μας την περασμένη Κυριακή στις 07 Φεβρουαρίου έδωσε και πάλι το δυναμικό παρόν σε τρις (3) διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελληνική Επικράτεια.

Συγκεκριμένα στην Νεμέα με την συμμετοχή 146 δρομέων από 20 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής της Ασίας και από την Ελλάδα, έγινε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 και ώρα 2.30 από το Αρχαίο Στάδιο Νεμέας η εκκίνηση του 8ου Ολύμπιου Δρόμου. Ο αγώνας συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διεξάγεται βάσει των Διεθνών Κανονισμών της IAAF και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (I.A.U.). Πρόκειται για έναν αγώνα μικτού τερέν, σημαντικού βαθμού δυσκολίας με πάνω από +3.700 μέτρα θετικής υψομετρικής όπου οι δρομείς καλούνται σε διάρκεια 28 ωρών να διανύσουν 180 χιλιόμετρα, χωρίς διακοπή για να τερματίσουν στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Γάλλο Πρόξενο Thierry Klockenbring και τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Καλαντζή. Τον αγώνα τερμάτισαν συνολικά 88 αθλητές εκ των οποίων οι 79 τερμάτισαν στα χρονικά πλαίσια στα οποία όριζε η διοργάνωση και πήραν το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στον μεθεπόμενο Αγώνα Σπαρτάθλου. Ανάμεσά τους βρέθηκε και τερμάτισε ο αθλητής μας Μπαμπάτσος Αθανάσιος ο οποίος κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και ξεπερνώντας τον εαυτό του ολοκλήρωσε τον αγώνα σε χρόνο 25 ώρες 24 λεπτά και 06 δευτερόλεπτα καταλαμβάνοντας την 21 θέση της γενικής κατάταξης. Ο σύλλογος νιώθει υπερήφανος για την υπερπροσπάθειά του αθλητή του και του εύχεται υγεία και καλή συνέχεια!

 Για τα αποτελέσματα του αγώνα ανατρέξτε στο link:

https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx?ev=c4f35c0e317cb44d34b6b9c3bf8003d3&c=0

Πολύ καλή ήταν και η εκπροσώπηση των αθλητών μας στον 1ο Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου με την ονομασία “ KomoRun ”, απόστασης 21km που διοργανώθηκε στην γειτονική μας πόλη Κομοτηνή. Οι δρομείς τρέξανε εξολοκλήρου σε άσφαλτο. Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής, τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είχε αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης της Κομοτηνής (Πλατεία Ελευθερίας). Στον αγώνα συμμετείχαν και τερμάτισαν 162 αθλητές. Την πρώτη αυτή διοργάνωση έσπευσε να τιμήσει με τη συμμετοχή και την παρουσία του και ο σύλλογός μας, ο οποίος τίμησε τον θεσμό με μια πολυπληθέστερη αποστολή δρομέων του εκφράζοντας ενεργά τη στήριξή του στη διοργάνωση και την άσβεστη αγάπη του στον αθλητισμό και τους αγώνες δρόμου. Τον Σύλλογο μας εκπροσώπησαν δέκα τρις (13) αθλητές που για ακόμη μια φορά έδωσαν την δυναμική της παρουσία σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Στους άντρες είχαμε διακρίσεις από τους αθλητές μας, Μπίκο Σπύρο και Αγγελόπουλο Μιχάλη όπου μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, τερμάτισαν και κατέλαβαν την δέκατη έκτη και δέκατη έβδομη θέση στην γενική κατάταξη και την πρώτη και δεύτερη στην ηλικιακή τους κατηγορία σημειώνοντας χρόνο 1:33:04 και 1:34:15 αντίστοιχα. Διάκριση είχαμε και στις γυναίκες από την αθλήτριά μας Τάρρου Κυριακή η οποία τερμάτισε και κατέλαβε την πεντηκοστή δεύτερη θέση και δεύτερη στην ηλικιακή της κατηγορία σημειώνοντας χρόνο 1:44:17. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται αναλυτικά οι επιδόσεις τους των μελών μας: 

Θέση,   Ονοματεπώνυμο,    Χρόνος (Γεν.Κατάταξης)

9              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ                               1:28:41

15           ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΥΡΓΕΛΗΣ                                       1:33:04

16           ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΚΟΣ                                               1:33:04

17           ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ                           1:34:15

26           ANASTASIOS ΚΑLPAKIS                                  1:37:15

33           ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΟΥΜ                                          1:39:07

48           MAΚΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ                                        1:43:05

52           ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑΡΡΟΥ                                              1:44:17

95           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΙΡΑΣ                                   1:55:09

98           ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΙΚΟΣ                                           1:55:52

108         ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ                                1:57:08

121         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΑΔΙΑΝΟΣ                                1:59:59

138         ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ                       2:06:46

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήρια για την άρτια και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και ευχόμαστε καλή συνέχεια και μακροζωία στον νεοσύστατο θεσμό. Για τα αποτελέσματα του αγώνα ανατρέξτε στο link:

 https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx?ev=3e47aae2b52735454938057238ec90c8&c=0

Εκπροσώπηση είχαμε και φέτος στον 10ο Αγώνα Δρόμου «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» που διοργανώθηκε στην γειτονική μας πόλη Καβάλα, από τον Δήμο Καβάλας με τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (Σ.Ε.Β.Α.Σ.) και τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 09.30 το πρωί της Κυριακής από το μνημείο αποβίβασης του Αποστόλου Παύλου το οποίο βρίσκεται στο αρχαίο λιμάνι της Καβάλας μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Οι δρομείς διέσχισαν μια απόσταση 20 χλμ. και τερμάτισαν στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας όπου έγινε η απονομή των μεταλλίων στους νικητές από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου κ. Προκόπιο και το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή. Στον αγώνα συμμετείχαν και τερμάτισαν 109 αθλητές. Τον Σύλλογο μας εκπροσώπησαν πέντε (5) αθλητές, η Νάσκου Θωμαή, ο Βυζικίδης Παναγιώτης, ο Αγγελίδης Χρήστος, ο Ξανθόπουλος Λεωνίαδας και ο Τουρνανέλης Κωνσταντίνος. Για τα αποτελέσματα του αγώνα ανατρέξτε στο link: http://www.runningnews.gr/item.php?id=26830

Η διοίκηση του συλλόγου συγχαίρει όλους τους δρομείς μας, που τίμησαν τον σύλλογο με την δήλωση και την συμμετοχή τους στους παραπάνω αγώνες και τους εύχεται υγεία, να έχουν πάντα καλούς τερματισμούς και πολλές-πολλές διακρίσεις.

Ο Σύλλογος μας, μέσα από τις αγωνιστικές και άλλες εκδηλώσεις του, προσπαθεί να διαδώσει το Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό στην περιοχή μας γιατί πιστεύει ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα καθενός και πρέπει στον οποιονδήποτε να παρέχονται οι ευκαιρίες αλλά και τα μέσα να αθλείται. Με τα ιδεώδη αυτά πορεύεται, δηλώνει παρόν και συνεχίζει δυναμικά……….

Εκ του Δ.Σ.

Pin It on Pinterest

Share This