Την Κυριακή στις 21 Αυγούστου 2016 για μια ακόμα χρονιά δυναμικό και πολυπληθείς ήταν το παρόν των Xanthi Runners στον αμμώδη παραθαλάσσιο αγώνα της διοργάνωσης θεσμός για την περιοχή μας, με την ονομασία “ Wave Running ” ο οποίος διεξάγεται στην ακτογραμμή Αβδήρων – Κεραμωτής.

Το Wave Running διεξήχθη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποτελείται από τρεις αγώνες δρόμου που πραγματοποιούνται στην άμμο πλάι στο κύμα.  Όλες οι διαδρομές τερματίζουν στο ίδιο σημείο, στην Κεραμωτή, στο beach bar Παραλία. Η κύρια διαδρομή των 28 χιλιομέτρων ξεκινάει από τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, διασχίζει τις εκβολές του Νέστου  και καταλήγει στο beach bar Paralia στην Κεραμωτή. Ο αγώνας των 10km έχει ως αφετηρία την παραλία Μοναστηρακίου. Οι αθλητές κινούνται προς τις εκβολές του Νέστου για 2,5km και επιστρέφουν από την ίδια διαδρομή για να συνεχίσουν προς την Κεραμωτή. Ο αγώνας των 5km ξεκινά από την παραλία Μοναστηρακίου.

Βασικοί στόχοι της ξεχωριστής αυτής διοργάνωσης είναι η προβολή και η ανάδειξη τόσο του φυσικού πλούτου της εξαιρετικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας της ακτογραμμής Αβδήρων-Κεραμωτής, όσο και της ευρύτερης περιοχής του Δέλτα του Νέστου.

Για την ιστορία, στον αγώνα των 28 χιλιομέτρων έλαβαν μέρος 35 δρομείς με πρώτο να περνά το νήμα του τερματισμού, ο νικητής του περσινού αγώνα ο Καβαλιώτης Νίκος Σιδερίδης ο οποίος διένυσε την απόσταση σε χρόνο 2 ώρες 7 λεπτά και 11 δεύτερα. Δεύτερος με διαφορά μόλις 1 λεπτού τερμάτισε ο αθλητής του ΑΟ Χρυσούπολης Δημήτρης Φούκας σημειώνοντας επίδοση 2 ώρες 8 λεπτά και 19 δεύτερα και τρίτος ο Γιώργος Αμοιρίδης επίσης του ΑΟ Χρυσούπολης, σημειώνοντας επίδοση  2 ώρες 17 λεπτά και 33 δεύτερα. Η μοναδική γυναίκα που τίμησε την διοργάνωση και έλαβε μέρος στην διαδρομή των 28 χιλιομέτρων αποτελεί μέλος του συλλόγου μας και είναι η Δήμητρα Ζλάτκου η οποία σημείωσε καταπληκτική επίδοση τερματίζοντας την διαδρομή σε 3 ώρες 22 λεπτά και 53 δεύτερα. Συγχαρητήρια Δήμητρα!!!

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έλαβαν μέρος 76 δρομείς. Στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Παντελής Τσεβδάρης με 45 λεπτά και 7 δεύτερα, δεύτερος ο αθλητής των IMOREKM Παντελής Βαταμίδης με 46 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα και τρίτος ο Γιώργος Καλπακίδης με 46 λεπτά και 57 δεύτερα. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρία Λαμπούδη με χρόνο 56 λεπτά και 23 δεύτερα, δεύτερη η Λητώ Καλογιάννη με 57 λεπτά και 31 δεύτερα και τρίτη η Έλενα Σκαρλατίδου.

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων έλαβαν μέρος 37 δρομείς. Στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο αθλητής των Avengers Running Team Κωνσταντίνος Βαφειάδης με 19 λεπτά και 20 δεύτερα, δεύτερος ο Δημήτρης Σισμανίδης με 19 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα και τρίτος ο Θόδωρος Θεοδωρίδης με 21 λεπτά και 17 δεύτερα. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η αθλήτρια των Λύκων Κεχαγιόγλου Φανή Αβράμογλου με χρόνο 21 λεπτά και 20 δεύτερα, δεύτερη η η αθλήτρια των Ypsarion Trail Runners Θωμαή Νάσκου με 27 λεπτά και 38 δεύτερα και τρίτη η Σοφία Παπαλεξάνδρου με 30 λεπτά και 48 δεύτερα.

Πολλά συγχαρητήρια στα μέλη μας και τους ευχαριστούμε που για άλλη μια φορά τίμησαν τον Σύλλογο μας με την συμμετοχή τους στον παραπάνω θεσμό και τους ευχόμαστε καλή αποκατάσταση, υγεία και δύναμη για το μέλλον. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται αναλυτικά οι επιδόσεις τους:

Αγώνας 28 km

 

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΘΕΣΗ (Γεν.Κατάταξης)

ΧΡΟΝΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ

8

2:39:32.623

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

12

2:44:37.056

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΣΚΑΒΑΛΗΣ

18

3:09:00.736

ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΛΑΤΚΟΥ

22

3:22:53.283

 

 

 

Αγώνας 10 km

 

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΘΕΣΗ (Γεν.Κατάταξης)

ΧΡΟΝΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΤΣΟΥ

56

1:08:15.656

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σχετική σελίδα της διοργάνωσης στο link: http://waverunning.gr/index.php ενώ για τα αποτελέσματα του αγώνα επισκεφτείτε το link: https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx?ev=11b06e453bc01bb24b9bab54abd9b712&c=2

Επίσης για τον παραπάνω θεσμό θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, κυρίως για το γεγονός ότι κατάφεραν να οργανώσουν ένα αγώνα με ιδιαίτερη σημασία και αυξημένο επίπεδο δυσκολίας και σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης για την άρτια και επιτυχή διεξαγωγή του.

Ο Σύλλογος μας, εκφραστής του δρομικού κινήματος και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη μας, δηλώνει παρόν και συνεχίζει δυναμικά.

 

Εκ του Δ.Σ.

Pin It on Pinterest

Share This