Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, διοργάνωσαν στις 1 Οκτωβρίου 2017, για ακόμη μια χρονιά, με μεγάλη επιτυχία τον 18o Ημιμαραθώνιο «Άκτιο Δρόμο» σε μια δύσκολη αγωνιστική διαδρομή φυσικού κάλλους μήκους 21.098 μέτρων. Ο Ημιμαραθώνιος ξεκίνησε στις 09.15 π.μ. από την περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας (περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και κατάληξε στην παραλία της Βόνιτσας (στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου). Παράλληλα, στις 09.00 π.μ. διεξήχθη και ο αγώνας δρόμου των 5.700 μέτρων με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου με την διαδρομή να κινείτε εντός της πόλης διαπερνώντας ιστορικά και πανέμορφα σημεία της Βόνιτσας. Ο σύλλογός μας διοργάνωσε όπως και πέρσι διήμερη δωρεάν εκδρομή προς τα μέλη του η οποία περιλάμβανε μετακίνηση με πολυτελές Λεωφορείο, διαμονή με πρωινό σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων μπροστά στην παραλία της Βόνιτσας, δείπνο σε ταβέρνα το Σάββατο βράδυ και μπουφέ για όλους τους Αθλητές την Κυριακή μετά τον αγώνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners”, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους διοργανωτές και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο Ακτίου Παντελή Αποστολάκη (Pantelis Apostolakis) για την φιλοξενία που παρείχε στα μέλη μας και παράλληλα να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στους 12 δρομείς του που έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν διανύοντας οδικώς πάνω από 1200 χιλιόμετρα, εκπροσωπώντας τον σύλλογό μας με την συμμετοχή τους και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, στον 18ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο. 
Αγωνιστικά και στους δύο αγώνες, ο σύλλογός μας είχε διάκριση με γυναικείο φύλλο στο βάθρο. Την πρώτη θέση στην γενική κατηγορία γυναικών στον Ημιμαραθώνιο δρόμο κατέκτησε η αθλήτριά μας Δήμητρα Ζλάτκου η οποία σημείωσε εξαιρετική επίδοση 01:43:34 και την δεύτερη θέση στην γενική κατηγορία γυναικών στον δρόμο των 5.700 μέτρων κατέκτησε η μικρή μας αθλήτρια και μέλος του στιβικού συλλόγου της πόλης μας ¨ΑΠΣ Διομήδη¨ η Χρυσούλα Βασιλειάδου η οποία σημείωσε επίδοση 00:25:13. Η διοργάνωση θέλοντας να τιμήσει τα δύο συναπτά έτη παρουσίας του συλλόγου μας στους αγώνες της, βράβευσε με τιμητική πλακέτα την αποστολή μας καταδεικνύοντας έτσι τη δυναμική του Συλλόγου μας μεταξύ των μεγαλύτερων συλλόγων δρομέων της χώρας.

Οι αθλητές μας που συμμετείχαν στους δυο αγώνες της διοργάνωσης είναι:
ΖΛΑΤΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Ημιμαραθώνιος
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ Ημιμαραθώνιος
ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ημιμαραθώνιος
ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Ημιμαραθώνιος
ΜΙΧΑΛΟΓΛΟΥ ΜΗΝΑΣ Ημιμαραθώνιος
ΝΤΟΣΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ημιμαραθώνιος
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 5 KM
ΚΙΟΣΟΓΛΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 5 KM
ΚΑΛΗΜΑΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 5 KM
ΛΟΥΤΣΟΥ ΧΑΡΑ 5 KM
ΜΠΟΣΒΕΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 5 KM
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ 5 KM

Τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε στη σχετική σελίδα της διοργάνωσης στο link: https://drive.google.com/…/0BxTSXLI5bA_HdlZ2R0NtdUVSN3c/view
Αποσπάσματα του αγώνα μπορείτε να δείτε στο καταπληκτικό video που κατέγραψε και επιμελήθηκε ο συντάκτης της ιστοσελίδας Freerun Γιάννης Αργυρόπουλος: https://www.youtube.com/watch?v=lPJkRB6_wUk

Καλή αποκατάσταση παιδιά!!! Ο Σύλλογος μας, εκφραστής του δρομικού κινήματος και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη μας, δηλώνει παρόν και συνεχίζει δυναμικά……….

Εκ του ΔΣ

Pin It on Pinterest

Share This