Ο 1ος Xanthi Old City Trail πέρασε στην Ιστορία. Μια νέα διοργάνωση, που παρ’ όλες τις αντιξοότητες, τις δύσκολες στιγμές, την απειρία της πρώτης φοράς, με ενδεχομένως λάθη και παραλήψεις, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Πάνω από 1200 αθλητές-τριες κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας, δρομείς υγείας, η αφρόκρεμα του ελληνικού στίβου στους δρόμους αντοχής και ημιαντοχής, καθώς και μαθητές και Α.Μ.Ε.Α. , όλοι τους με απίστευτο ενθουσιασμό κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πόλης μας, δίνοντάς της ένα μοναδικό χρώμα. Στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, ξεπερνώντας πραγματικά κάθε μας προσδοκία και έλαβαν μέρος στον Xanthi Old City Trail, στον Δρόμο Παλιάς Πόλης των τεσσάρων χιλιομέτρων και διακοσίων μέτρων και στον αγώνα των χιλίων μέτρων για μαθητές Δημοτικού και Α.Μ.Ε.Α.
Ο ιδανικός για αγώνα καιρός, η παρουσία του κόσμου στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής να ενθαρρύνει με τον δικό του τρόπο τους δρομείς, οι δεκάδες εθελοντές, η παρουσία πλήθος συλλόγων και φορέων, η όμορφη υβριδική και παράλληλα απαιτητική διαδρομή στον παραδοσιακό οικισμό της παλαιάς πόλης της Ξάνθης και στο περαστικό δάσος της, με συχνές υψομετρικές εναλλαγές σε σκαλιά, πλακόστρωτα σοκάκια, χώμα, αλλά και άσφαλτο, συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου Xanthi Old City Trail.

Οι αθλητές συνάντησαν μεγάλες υψομετρικές διαφορές και δυσκολίες αλλά σχεδόν όλοι κατάφεραν να τερματίσουν, σε μια διοργάνωση που είχε μεγάλη σημασία η συμμετοχή και ο τερματισμός. Μετά τον τερματισμό των δύο μεγάλων αγώνων πραγματοποιήθηκε αγώνας ενός χιλιομέτρου για παιδιά, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.
Η πρώτη διοργάνωση του Xanthi Old City Trail, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μετά το τέλος του αγώνα, σε προσωπικές συνομιλίες με πολλούς δρομείς, διαπιστώσαμε πως ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και δεν είχαν τίποτε αρνητικό να επισημάνουν. Αυτό δείχνει ότι επετεύχθη ο πρώτος μας στόχος που ήταν να προσφέρουμε έναν υψηλού επιπέδου σε διοργάνωση αγώνα στον κόσμο, στρέφοντάς τον σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης και της συμμετοχής στους δρόμους υγείας. Παράλληλα επετεύχθη και ο δεύτερος στόχος μας, που ήταν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης αφού η παρουσία πρωταθλητών μπορεί να ωθήσει τους μικρούς δρομείς-μαθητές αλλά και γενικότερα τους πολίτες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να γίνουν κομμάτι της αθλητικής κοινότητας.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στον Xanthi Old City Trail 14.300 μέτρων τερμάτισαν συνολικά 402 δρομείς. Ο Νίκος Σιδερίδης της SALOMON HELLAS ήταν νικητής των ανδρών, όπου τερμάτισε σε 1:04:56, ενώ ακολούθησε ο Χρήστος Γιαννακάκης των Λύκων Κεχαγιόγλου με 1:09:19 και τρίτος ο Θανάσης Κοντογιάννης με 1:09:53, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελπίδα Συμεωνίδου της IRON TEAM με 1:24:14, δεύτερη η Αμαλία Ματθαίου του Α.Σ.ΠΑΟΚ /PERFORMANCE STORE με 1:26:02 και τρίτη η Κατερίνα Κουκάκη του Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης /ΕΠΑ Θεσσαλονίκης με 1:27:10.
Στον Δρόμο Παλιάς Πόλης των 4,2 χιλιομέτρων τερμάτισαν συνολικά 414 δρομείς. Γρηγορότερος όλων ήταν ο αθλητής Γιάννης Τουμπάρης, ο οποίος διένυσε την απόσταση σε 14:05. Ο Κύρος Τσουρδίνης ήταν δεύτερος με 14:04 και ο Οδυσσέας Κουκέσης τρίτος με 14:08. Στις γυναίκες στα 4,2 χλμ πρώτη τερμάτισε η Βασιλειάδου Χρυσούλα του Στίβου ΔΙΟΜΗΔΗ με 15:35, δεύτερη η Ιωάννα Παπαπέτρου των PROGRESS SCHOOLS με 16:24 και τρίτη η Χρυσάνθη Συρεσιώτη με 18:19.
Στον αγώνα των 1000 μέτρων τερμάτισαν συνολικά 428 μαθητές Δημοτικού. Ξεχωριστή ήταν και η μεγάλη συμμετοχή των ατόμων με ειδικές ικανότητες, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους μας ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε και ειδικά ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν όρια και διακρίσεις.
Τις απονομές πραγματοποίησαν ο Μιχάλης Αμοιρίδης, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, η Δέσποινα Παρτσαλίδου, εκπρόσωπους του Δήμάρχου, ο Αστ. Υποδιευθυντής κ. Γκίκας, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης. Μήνυμα προς του αθλητές απηύθυνε στην έναρξη του αγώνα ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης.
Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο 1ος Xanthi Old City Trail αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση για τις προσπάθειες των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, που πλέον ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τις προσδοκίες και μας επιτρέπει να θέσουμε υψηλότερους στόχους, ενόψει του επόμενου ραντεβού που θα δοθεί τον Νοέμβριο στον 2ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από πολύ μακριά για να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε τη θετική τους διάθεση την οποία μετέδωσαν και σε εμάς.
Και φυσικά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους της πόλης και ιδιαίτερα των κατοίκων της παλαιάς πόλης, οι οποίοι με το ζεστό τους χειροκρότημα ενθάρρυναν την προσπάθεια των συμμετεχόντων.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους φορείς, όλες τις εθελοντικές οργανώσεις, τους συλλόγους και τους εθελοντές που βοήθησαν στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και τον Δήμο Ξάνθης για την συμβολή τους στην συνδιοργάνωση του αγώνα.
Ευχαριστούμε τα τμήματα της Αστυνομίας και της Τροχαίας Ξάνθης, το Δ΄ Σώμα Στρατού για την σημαντική συμβολή τους στην ασφαλή διοργάνωση.
Το τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, ως υποστηρικτή του αγώνα, για την παροχή της υγειονομικής κάλυψης τόσο στην εκκίνηση και στον τερματισμό όσο και κατά μήκος της διαδρομής , ειδικότερα στα σημεία όπου υπήρχε υψηλός βαθμός δυσκολίας.
Ευχαριστούμε την Ομάδα Φυσικής Αγωγής νομού Ξάνθης για την αδιάκοπη υποστήριξη στην οργάνωση των αγώνων της πόλης μας.
Καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης είχαν επίσης οι υπάλληλοι του τμήματος πρασίνου του Δήμου Ξάνθης.
Ευχαριστήριο μήνυμα εξεδώσαμε προ ολίγων ημερών σε ειδική ανακοίνωση (βλέπε “http://www.xanthirunners.gr/el/”) προς τους δεκάδες γλυκύτατους εθελοντές μας, που συνέβαλαν καταλυτικά με την προσφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου Xanthi Old City Trail 2015.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που σε τόσο δύσκολους καιρούς, χρηματοδότησαν οικονομικά και ενίσχυσαν αυτό το μεγάλο και σπουδαίο γεγονός για την πόλη μας:
Το βιβλιοπωλείο Πυργελή.
Η κρεαταγορά ¨ΦΑΡΜΑ¨.
Η Ι. Αναστασιάδης Οικοδομικές Επιχειρήσεις ¨Alfa Domi¨.
Tα Café Bar, ¨De novo¨, ¨BAISER¨ , ¨CENTRAL POST¨ , ¨Prestige¨.
Ο Όμιλος Εταιρειών Εστίασης ¨Γρηγόρης μικρογεύματα¨ στην ΞάνΘη.
Το Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο ¨ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ¨.
Tο κατάστημα ποδηλάτων ¨Sarikos bikes¨
Το αθλητικό κατάστημα ¨adidas store xanthi¨.
Το Νυχτερινό κέντρο-Μπαρ-Κλαμπ ¨My Club Xanthi¨.
Την ταβέρνα – Εστιατόριο ¨Παλαιά Πόλις¨
Την εταιρία ¨TuVunu ΑΕ¨.
Το κατάστημα Βιολογικών προϊόντων ¨Βιόκοσμος¨.
Το πρότυπο δερματολογικό κέντρο ¨Novamed¨
Το κατάστημα Κοσμήματα – Ρολόγια ¨ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ¨
Το κατάστημα Φρούτων – Λαχανικών ¨Χατζηπαναγιώτου¨.
Το ¨ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ¨
Την εταιρεία ¨ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗΣ X & Γ & ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Σ ΑΕ¨
Την εταιρεία Υιοι Μ. Χασαπη Ο.Ε. ¨Χοιρινά Χασάπης¨
Την εταιρεία Παραγωγής και επεξεργασίας Κρέατος ¨Απόστολος Παπαδόπουλος & Σια Ο.Ε.¨
Την Αθηνά Κεφαλίδου μεσίτρια αστικών συμβάσεων.
Την επιχείρηση Μπέρτος μηχανήματα καθαρισμού – χαρτικά – απορρυπαντικά
Την εταιρεία αγοραπωλησίας και μίσθωσης ακινήτων ¨AMK REAL ESTATE-ΑΜΚ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Α.Ε.¨
Το Τεχνικό Γραφείο Αντώνιος Καριάς-Μαριάνα Κεφαλίδου ¨Α.Μ.Κ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ¨ .
Την εταιρεία DELMAR TRUCKS εμπορία – εισαγωγές – εξαγωγές
Το κέντρο ξένων γλωσσών PROGREES SCHOOLS
To λογιστικό γραφείο Αραμπατζής Ιωάννης.
Την εταιρία Pilion Terra escape hotel.
Την εταιρία COCCO – MAT sleep on nature.
Το Ιδιωτικό Κτέο Διάγνωση.
Το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΟΡΕΙΑ.
Τον Όμιλο εταιριών ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ.
Το διαγνωστικό κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ.
Τέλος, τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και προβολής και σε όλους τους φίλους που βοήθησαν με κάθε τρόπο για την προβολή της επιτυχημένης διεξαγωγής του 1ου Xanthi Old City Trail 2015. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας μας, Running News, RUNNER MAGAZINE, SPORTEVENT, το Ράδιο Ξάνθη 93.5, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ¨Όμορφη Πόλη¨, τον 106FM ¨ρυθμός¨, τον KRAL FM 107.8 , τον Xanthi Radio DeeJay 90.6 , τον 101.1Fm ¨γλέντι¨, τον Δίαυλο Ροδόπης 92.4 ,το sportevent, το Novasports, το 90.3 paradise, το nova radio 93., το super 88,το xanthi fm 100, το top fm,το legend,το xanthinews, το παραδοσιακός fm, το Θράκη sports, το Center τηλεόραση, το Κανάλι 6 και το 1 CHANNEL.
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πιστέψαμε και πιστεύουμε στο θεσμό του Xanthi Old City Trail και δίνουμε την δέσμευση μας για την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μόνιμου και καταξιωμένου θεσμού στην περιοχή μας. Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε εσάς τους αθλητές και τους θεατές που συμμετείχατε σε αυτήν την γιορτή του μαζικού αθλητισμού, να μας αποτυπώσετε και να μας αποστείλετε στο email του συλλόγου: xanthirunners@gmail.com, τις δικές σας παρατηρήσεις και σχόλια προκειμένου να βελτιώσουμε στο έπακρο την ποιότητα των παροχών και υπηρεσιών του Αγώνα.

Ξάνθη, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Με εκτίμηση
Η Οργανωτική Επιτροπή

Pin It on Pinterest

Share This