Ο Σύλλογος Δρομέων  Ξάνθης “Xanthi Runners” σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. Διομήδης Βιστωνίδας, το Δήμο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκηρύσσουν τον 3ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο. Ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος αποτελεί πλέον έναν αγώνα σταθμό τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα, με συμμετοχές αθλητών και από χώρες του Εξωτερικού. Η προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση έχει ανταμειφθεί από το μεγάλο πλήθος συμμετοχών και ιδιαίτερα από τις πολύ θετικές εντυπώσεις των αθλητών.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 1. Επωνυμία: Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος.
 2. Ημερομηνία: Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
 3. Μήκος της διαδρομής: 21.100 μέτρα
 4. Τόπος Διεξαγωγής: Ξάνθη
 5. Ώρα έναρξης: 10:30 πμ.
 6. Εκκίνηση και Τερματισμός: κεντρική πλατεία Ξάνθης.
 7. Διαδρομή: θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης, 28ης Οκτωβρίου, πλατεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη από το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης.

Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στο   http://www.democritushalfmarathon.gr

 1. Απονομές: θα γίνουν στις 13:30.
 2. Δικαίωμα συμμετοχής: Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας (γεννημένοι το 1998 και μεγαλύτεροι).
 3. Διακρίσεις, Έπαθλα: Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
 • Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
 • Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν

μετάλλια και διπλώματα.

 • Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα, μοναδικό σε μέγεθος και βάρος.
 • Βράβευση πολυπληθέστερης ομάδας.

Στην φετινή διοργάνωση θα υπάρξει βράβευση της πολυπληθέστερης συμμετοχής εκ μέρους των Συλλόγων-Ομάδων δρομέων. Τα αποτελέσματα θα βγουν από τις καταστάσεις συμμετεχόντων που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και αφορούν τόσο τον Ημιμαραθώνιο δρόμο όσο και τον αγώνα των 5 χλμ. Τελική ημερομηνία εγγραφής αθλητών είναι η Τετάρτη 16 Νοεμβρίου. Αθλητές που θα εγγραφούν σε Σύλλογο ή Ομάδα την ημέρα των αγώνων δεν θα συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα για την επικρατέστερη ομάδα.

-Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.

Κατηγορίες

Γενική κατηγορία
Κατηγορία ανδρών Κατηγορία Γυναικών
<=29 <=29
30-39 30-39
40-49 40-49
50-59 50+
60-69  
70+  
 1. Ρεκόρ διαδρομής: Στον πρώτο νικητή της κατηγορίας των ανδρών και στην πρώτη νικήτρια της κατηγορίας των γυναικών εφόσον έχουν επιτύχει επίδοση καλύτερη από το ρεκόρ διαδρομής θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα 200 ευρώ για την κατηγορία των ανδρών και 100 ευρώ για την κατηγορία των γυναικών.
 2. Εγγραφές: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στη διεύθυνση: http://www.democritushalfmarathon.gr και λήγουν τη Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016. Οι αθλητές και αθλήτριες καθώς και οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική ή με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δύο (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στη γραμματεία του αγώνα.

Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμου τους κάτω ακριβώς από τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών και ενδεχομένως να μην υπάρχει η δυνατότητα παροχής τεχνικής μπλούζας.

 1. Κόστος Συμμετοχής:Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ και περιλαμβάνει συνολικά ανά δρομέα τις ακόλουθες παροχές:
 2. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή
 3. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 4. Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο
 5. Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι
 6. Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
 7. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα.
 8. Συμμετοχή στο «pasta party» το Σάββατο 26-11-2016 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης (Κεντρική Πλατεία) τις ώρες 19:00-22:00 με το καρτελάκι συμμετοχής που θα παραλάβουν οι δρομείς από την γραμματεία μαζί με τον αριθμό και το αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι.                                      

 

 1. Τρόποι πληρωμής: Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής μπορεί να γίνει με τους παρακάτω δύο τρόπους:
 2. Mε κατάθεση στην Εθνική τράπεζα (Αριθμός Λογαριασμού: 549/545260-07, ΙΒΑΝ: GR5401105490000054954526007). Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο του δρομέα για τον οποίο καταβάλλεται η συμμετοχή.
 3. Χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω του ασφαλούς συστήματος πληρωμών PayPal στη διεύθυνση:xanthirunners@gmail.com
 4. Υγειονομική κάλυψη: Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια φορέων υγείας, εθελοντές ιατρούς και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης, καθ’ όλη τη διάρκεια και τη διαδρομή του αγώνα.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή– τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 1. Περισυλλογή Δρομέων:

Αυτοκίνητο της διοργάνωσης με εθελοντές θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να περισυλλέγει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δε χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους επιστρέψει στον τερματισμό.

 1. Σταθμοί υποστήριξης:Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο χιλ., στο 10οχιλ., 15ο χιλ., στο 18ο χιλ. και στον τερματισμό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια στην δεξιά πλευρά του δρόμου, για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.
 2. Χιλιομετρικές ενδείξεις: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.
 3. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα:Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης, μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο των σταθμών τροφοδοσίας.
 4. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρία χρονομέτρησης. Στο 10ο χιλιόμετρο θα υπάρξει τάπητας χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.
  Προσοχή: Ο χρόνος σας δε θα καταχωρηθεί και δε θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.
 5. Κέντρο παραλαβής φακέλου:Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο 26-11-2016 από τις 10:00 έως 19:00 και την Κυριακή 27-11-2016 από τις 08:30 έως 9:30.
 6. Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων:

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.

 1. Πληροφορίες: http://www.democritushalfmarathon.gr
 2. Επικοινωνία:

email: xanthirunners@gmail.com      

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γιάννης Πυργελής 6978556999

Ξανθόπουλος Λεωνίδας 6974955817

Βασιλειάδης Σεραφείμ 6977079501

Πολυμένης Απόστολος 6937219384 (οικονομικά Θέματα)

Ο αγώνας διεξάγεται με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Αν. Μακεδονίας – Θράκης και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.  

Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται.

Με εκτίμηση η

Οργανωτική επιτροπή του Αγώνα

Pin It on Pinterest

Share This