Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης ¨Xanthi Runners¨ σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, προκηρύσσουν το 1ο Xanthi Old City Trail. Ο αγώνας αυτός θα είναι ίσως μοναδικός στην Β. Ελλάδα αλλά και από τους ωραιότερους στην Ελλάδα. Διασχίζοντας όλη την παλιά Ξάνθη μέσα από τα στενά σοκάκια μπροστά από τις εκκλησιές, από αναρίθμητα παραδοσιακά κτίσματα που στεγάζουν σήμερα το λαογραφικό μουσείο, την δημοτική πινακοθήκη, το κέντρο πολιτισμού αλλά και μέρος του περιαστικού δάσους της πόλης δεν θα μπορέσει να φύγει κανένας χωρίς να πάρει κάτι από την ιστορία, την γοητεία και τις ομορφιές της.
Εξάλλου ο παραδοσιακός οικισμός της Ξάνθης, γνωστός ως «παλιά Ξάνθη», δημιούργημα της τρίτης δεκαετίας του 19ου (1830), αποτελεί έναν πόλο έλξης σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που συγκεντρώνει πολιτισμικό, ιστορικό και οικολογικό ενδιαφέρον.

 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1. Επωνυμία: Xanthi Old City Trail
2. Ημερομηνία: Κυριακή 1 Μαρτίου 2015
3. Μήκος της διαδρομής: 14.300 μέτρα
4. Τόπος Διεξαγωγής: Ξάνθη
5. Ώρα έναρξης: 11:00 πμ.
6. Η εκκίνηση και ο τερματισμός: θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Πόλης.
7. Διαδρομή: Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης και δια της οδού Βασ. Κων/νου θα κατευθυνθούν οι δρομείς προς τον ποταμό Κόσυνθο, θα περάσουν μπροστά από το πρώην γήπεδο Α.Ο.Ξ. και εν συνεχεία θα ανηφορήσουν στον δρόμο προς την Ι.Μ. Παναγίας της Αρχαγγελιώτισας και στη συνέχεια στην Ι.Μ. Παναγίας της Καλαμούς . Στη συνέχεια θα πάρουν το μονοπάτι επιστροφής προς τον οικισμό Σαμακώβ όπου όταν εισέλθουν θα διασχίσουν αυτόν μέσα από τα στενά σοκάκια με μικρές ανηφοροκατηφόρες και θα καταλήξουν στην γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου . Από την γέφυρα οι δρομείς θα μπουν στον οικισμό της παλιάς Ξάνθης όπου και θα την διασχίσουν σχεδόν όλη ξεκινώντας από το λημνίο , εν συνεχεία θα φθάσουν στο περιαστικό άλσος καταλήγοντας στην λεγόμενη χαράδρα όπου θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μέσα στον χρόνο περνώντας από απίστευτα παραδοσιακά κτίσματα , πλακόστρωτα και βρυσούλες. Οι δρομείς θα περάσουν από την κόκκινη βρύση της παλιές φυλακές ( σημερινό τζαμί) το Χατζηδάκειο κέντρο πολιτισμού , την μητρόπολη Ξάνθης και το παλιό δημαρχείο καταλήγοντας και πάλι στην κεντρική πλατεία όπου και θα τερματίσουν.
Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία, όπως και υγειονομική κάλυψη από το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης.
Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στο http://www.xanthirunners.gr
8. Απονομές: θα γίνουν στις 14:00.
9. Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.
10. Διακρίσεις, Έπαθλα: Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
– Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν
μετάλλια και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα
συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα μοναδικό σε μέγεθος και βάρος.

 

Κατηγορίες

Γενική κατηγορία

Κατηγορία ανδρών   

Κατηγορία Γυναικών

<=29 <=29
30-39 30-39
40-49 40-49
50-59 50+
60-69  
70+  

 

11. Εγγραφές: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα
στη διεύθυνση: http://www.xanthirunners.gr μέχρι την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015. Οι αθλητές και αθλήτριες καθώς και οι σύλλογοι έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική ή με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δύο (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στη γραμματεία του αγώνα.
Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν την δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμου τους κάτω ακριβώς από τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών και ενδεχομένως να μην υπάρχει η δυνατότητα παροχής τεχνικής μπλούζας και μεταλλίου.
12.Συμβολικό Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 10 ευρώ και περιλαμβάνει: ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό μακρυμάνικο μπλουζάκι, δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά), νερά, ισοτονικά, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα.
Μέρος των εσόδων από την συμμετοχή των αθλητών – δρομέων θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη του συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με κινητικά και νοητικά προβλήματα ¨ΣΤΗΡΙΖΩ¨.

13. Τρόποι πληρωμής: Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής μπορεί να γίνει με τους παρακάτω δύο τρόπους:
1. Mε κατάθεση στην Εθνική τράπεζα (Αριθμός Λογαριασμού: 549/545260-07, ΙΒΑΝ: GR5401105490000054954526007). Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλλετε το αντίτιμο της συμμετοχής σας το αργότερο δύο (2) ημέρες μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο του δρομέα για τον οποίο καταβάλλεται η συμμετοχή.
2. Χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω του ασφαλούς συστήματος πληρωμών PayPal .

14. Υγειονομική κάλυψη: Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

15. Σταθμοί υποστήριξης: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο χιλ., στο 8,5οχιλ., 10,5ο χιλ. και στον τερματισμό.

16. Χιλιομετρικές ενδείξεις: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

17. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης, μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο των σταθμών τροφοδοσίας.

18. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρία χρονομέτρησης. Στο 11ο χιλιόμετρο θα υπάρξει τάπητας χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.
Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

19. Κέντρο παραλαβής φακέλου: Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο 28-02-2015 από τις 10:00 έως 14:00 και από τις 17:00 έως 21:00 και την Κυριακή 01-03-2012015 από τις 09:00 έως 10:00.

20. Πληροφορίες: http://www.xanthirunners.gr 

xanthirunners@gmail.com
21. Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Γιάννης Πυργελής 6978556999
Ξανθόπουλος Λεωνίδας 6974955817
Βασιλειάδης Σεραφείμ 6977079501
Πολυμένης Απόστολος 6937219384 (οικονομικά Θέματα)

 

Με εκτίμηση η
Οργανωτική επιτροπή Αγώνα

 

Pin It on Pinterest

Share This