Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αβδήρων (ΔΕΥΑΑ) και ο Δήμος Αβδήρων, προκηρύσσουν τον 1ο αγώνα δρόμου «τρέχω για να έχω», την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017. Την τεχνική υποστήριξη του αγώνα την έχει ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners”.

Αφορμή για τη διεξαγωγή του αγώνα συνιστούν ο εορτασμός για την παγκόσμια μέρα για το νερό (22 Μαρτίου) και η παρουσία στο Δήμο μας Ιταλών μαθητών από τη Σικελία που θα φιλοξενηθούν από οικογένειες μαθητών του Γυμνασίου Γενισέας, στα πλαίσια του έργου «Water Power» του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning.

Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων στον αθλητισμό και να τους ενημερώσουμε για τη σημασία της προστασίας και ορθής διαχείρισης του πόσιμου νερού.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 1. Επωνυμία: Αγώνας δρόμου «τρέχω για να έχω»
 2. Ημερομηνία:Κυριακή 12 Μαρτίου 2017
 3. Μήκος της διαδρομής:000 μέτρα
 4. Τόπος Διεξαγωγής:Πετεινός Ξάνθης
 5. Ώρα έναρξης:11:30 π.μ.
 6. Εκκίνηση και Τερματισμός:Παλιό γήπεδο Πετεινού (4ο χλμ. Επαρχιακής οδού Ξάνθης – Μαγγάνων)
 7. Διαδρομή: Πρόκειται για κυκλική διαδρομή. Η αφετηρία θα δοθεί από το παλιό γήπεδο του Πετεινού που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικισμού επί της Επαρχιακής οδού Ξάνθης – Μαγγάνων. Οι δρομείς θα κινηθούν νότια και μετά από 0,9 χλμ. θα φτάσουν στην πλατεία της Διομήδειας και θα στρίψουν ανατολικά. Μετά από 1,6 χλμ θα γίνει στροφή βόρεια προς τον οικισμό της Φελώνης. Ακολουθεί μετά από 0,5 χλμ. στροφή δυτικά με προορισμό τον οικισμό Πετεινού. Διανύοντας τα τελευταία 2 χλμ. οι δρομείς θα καταλήξουν στον τερματισμό.
 8. Απονομές: θα γίνουν στις 13:00.
 9. Δικαίωμα συμμετοχής:Ο αγώνας δρόμου «τρέχω για να έχω» είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος ηλικίας. Για τους ανήλικους είναι απαραίτητη η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης από τον κηδεμόνα τους στην οποία να αναφέρεται η συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.
 10. Διακρίσεις, Έπαθλα:Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες κάθε κατηγορίας.
 • Στους τρεις πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
 • Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.
 • Ειδική βράβευση θα γίνει για την ομάδα των μαθητών γυμνασίου από τη Σικελία που θα φιλοξενούνται εκείνες τις ημέρες στο Δήμο μας στα πλαίσια του του έργου «Water Power» του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning.
Κατηγορίες
Κατηγορία ανδρών Κατηγορία Γυναικών
12-17 12-17
18+ 18+
 1. Όριο συμμετοχών: Στον αγώνα τίθεται μέγιστο όριο συμμετεχόντων τα 200 άτομα.
 2. Εγγραφές: Οι εγγραφές γίνονται μέσω:
 • Αποστολής mail στο deyaa@avdera.gr με θέμα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ», στο οποίο πρέπει να αναφέρονται ονοματεπώνυμο, έτος γέννησης και τηλέφωνο επικοινωνίας.
 • Τηλεφώνου στο 2541352520 (εργάσιμες μέρες και ώρες) και το 6974650736 (Γιώργος Αποστολίδης).

Όσοι δρομείς προεγγραφούν πρέπει να βρίσκονται στη γραμματεία του αγώνα τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξή του, διαφορετικά η εγγραφή τους ακυρώνεται.

 1. Κόστος Συμμετοχής: Δεν υπάρχει. Η συμμετοχή είναι για όλους δωρεάν.
 2. Υγειονομική κάλυψη:Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης, καθ’ όλη τη διάρκεια και τη διαδρομή του αγώνα.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή– τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 1. Τεχνική Υποστήριξη: ΧΑΝΤΗΙ RUNNERS.
 2. Περισυλλογή Δρομέων: Αυτοκίνητο της διοργάνωσης με εθελοντές θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να περισυλλέγει αθλητές που εγκαταλείπουν.
 3. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 45 λεπτά από την ώρα εκκίνησης, μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών.

Με εκτίμηση

Η οργανωτική επιτροπή του Αγώνα

Pin It on Pinterest

Share This