Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τοπικό Τμήμα Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης διοργανώνει την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015, Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5.000 μέτρων και Μαθητικό Αγώνα Δρόμου Μαθητών Δημοτικού 1.000 μέτρων με το σύνθημα «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός–Τοπικό Τμήμα Ξάνθης-Όσο υπάρχουν άνθρωποι-Τρέχουμε μαζί για το Συνάνθρωπο», προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, ιματισμός, σχολικά είδη και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας και της ευρύτερης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

            Επειδή, στη δύσκολη αυτή συγκυρία και όπου υπάρχει ανάγκη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τοπικό Τμήμα Ξάνθης βοηθά και συμπαραστέκεται καθημερινά και έμπρακτα στο συνάνθρωπο, καλούμε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν στο έργο μας και μέσω αυτού τους συνανθρώπους μας, να συμμετέχουν στους αγώνες με την προσφορά των παραπάνω ειδών αλλά και για όσους επιθυμούν με την προσφορά οικονομικής ενίσχυσης οποιουδήποτε ποσού.

Η διεξαγωγή των αγώνων θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «XANTHI RUNNERS».

 

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι οι εξής:

Λαϊκός Αγώνας 5.000 μέτρων

 1. Ημερομηνία: Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015
 2. Μήκος της διαδρομής: 5.000 μέτρα
 3. Τόπος διεξαγωγής: Ξάνθη
 4. Ώρα έναρξης: 11:00 πμ
 5. Εκκίνηση και τερματισμός: Θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
 6. Διαδρομή: Θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Κεντρική Πλατεία, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρος Στρατού, Λευκίππου, Δράμας, 28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία Ξάνθης καθώς και υγειονομική κάλυψη από  τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Τοπικού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 7. Δικαίωμα συμμετοχής: Ο δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών ανεξαρτήτου ηλικίας.  
 8. Εγγραφές:
 • Από την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015, έως και την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 19.00 έως τις 21.00, στον 5ο Παιδικό Σταθμό-Πλατεία Μητροπόλεως.
 • Το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 10.00 έως 14.00 και από τις 18.00 έως τις 20.00, στην Κεντρική Πλατεία.
 • Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων δηλαδή την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015, από τις  8.30 έως 10.30, στην Κεντρική Πλατεία.

Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τον αριθμό του αγώνα τον οποίο πρέπει να έχουν τοποθετημένο στο στήθος κατά τη διάρκεια του αγώνα

Προσοχή: Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους για να συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει, απαραίτητα, κατά την εγγραφή τους και την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής να συνοδεύονται από τον γονέα/ κηδεμόνα τους, ο οποίος θα πρέπει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του ανήλικου στον αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση, η συμμετοχή δεν θα γίνεται αποδεκτή.

 1. Διακρίσεις, Έπαθλα: Δεν θα υπάρχει σειρά κατάταξης τερματισμού. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.
 2. Υγειονομική κάλυψη: Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι δρομείς κάτω των 18 ετών με την ευθύνη του γονέα/κηδεμόνα τους.                    

Μαθητικός Αγώνας Μαθητών Δημοτικού 1.000 μέτρων

 Ημερομηνία: Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

 1. Μήκος της διαδρομής: 1.000 μέτρα
 2. Τόπος διεξαγωγής: Ξάνθη
 3. Ώρα έναρξης: 12:00 πμ
 4. Εκκίνηση και τερματισμός: Θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
 5. Διαδρομή: Θα ακολουθήσει κυκλική πορεία με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία. Συγκεκριμένα: Κεντρική Πλατεία, Μιχ. Καραολή, Κουγιουμτζόγλου, Μπρωκούμη, 28ης Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία Ξάνθης καθώς και υγειονομική κάλυψη από τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Τοπικού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 6. Δικαίωμα συμμετοχής: Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσοι μαθητές φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο ή όσοι βρίσκονται σε αντίστοιχη ηλικία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι μικροί αθλητές να συνοδεύονται από το γονέα/κηδεμόνα τους ή από κάποιο άλλο ενήλικο άτομο πριν και μετά το τέλος του αγώνα.
 7. Εγγραφές: :
 • Από την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015, έως και την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 19.00 έως τις 21.00, στον 5ο Παιδικό Σταθμό-Πλατεία Μητροπόλεως.
 • Το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 10.00 έως 14.00 και από τις 18.00 έως τις 20.00, στην Κεντρική Πλατεία.
 • Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων δηλαδή την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015, από τις  8.30 έως 10.30, στην Κεντρική Πλατεία.

Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τον αριθμό του αγώνα τον οποίο πρέπει να έχουν τοποθετημένο στο στήθος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή του κάθε μικρού αθλητή-μαθητή θα πρέπει, απαραίτητα, κατά την εγγραφή του και την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής να συνοδεύεται από τον γονέα/κηδεμόνα του, ο οποίος θα πρέπει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του ανήλικου στον αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση, η συμμετοχή δεν θα γίνεται αποδεκτή

 1. Διακρίσεις, Έπαθλα: Δεν θα υπάρχει σειρά κατάταξης τερματισμού. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν  θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.
 2. Υγειονομική κάλυψη:  Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι μικροί αθλητές συμμετέχουν με την αποκλειστική ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους γι’ αυτό η παρουσία τους είναι απαραίτητη.

 

Προϋπόθεση συμμετοχής στους αγώνες είναι η εκ μέρους των συμμετεχόντων, κατά την εγγραφή τους και την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής στον αγώνα, προσφορά τροφίμων, φαρμάκων, ιματισμού, σχολικών ειδών και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες με την προσφορά οικονομικής ενίσχυσης οποιουδήποτε ποσού.

Πληροφορίες: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τοπικό Τμήμα Ξάνθης, Βενιζέλου 1, Ξάνθη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2541027258, 6937451003.

Με εκτίμηση

     Η Πρόεδρος                                                      Η Ειδική Γραμματέας

    του Τοπικού Τμήματος Ξάνθης                             του Τοπικού Τμήματος Ξάνθης

  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού                          του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

    Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου                                      Αναστασία Μεταλλινού

 

Pin It on Pinterest

Share This