To Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για μια ακόμα χρονιά, εκατοντάδες αθλητές και εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον 7ο The North Face Zagori Mountain Running 2017 σε έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος που διοργανώνεται στο Ζαγόρι όπου Αθλητές και λάτρεις της φύσης από όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στους αγώνες των 80χλμ, 42χλμ, 21χλμ, και 10χλμ, και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στα πανέμορφα αλλά απαιτητικά τοπία της Τύμφης και του Ζαγορίου. Εκτός του αγωνιστικού μέρους, ο αγώνας είναι μοναδικός, εξαιτίας των διαδρομών του. Το Ζαγόρι είναι ξακουστό παγκοσμίως, για τη φύση του αλλά και για τα μοναδικά επιτεύγματα των ανθρώπων της περιοχής. Το φαράγγι του Βίκου με τη σπάνια ομορφιά του, ο Βοϊδομάτης με τα κρυστάλλινα νερά του, τα 9 από τα 46 χωριά του Ζαγοριού μέσα από τα οποία περνούν οι διαδρομές των τεσσάρων αγώνων, τα πετρόκτιστα γεφύρια, σήμα κατατεθέν του Ζαγορίου, την δρακόλιμνη, το καταφύγιο της Αστράκας, αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος αλλά και προσανατολισμού για τους αθλητές και τις αθλήτριες.
Ένα μέλος του συλλόγου μας, ο Γρηγόρης Λαμπάκης έδωσε το δυναμικό του παρόν και τερμάτισε με επιτυχία και με πολύ καλή επίδοση τον μεγάλο και ιδιαίτερα απαιτητικό σκληρό και συναρπαστικό αγώνα της διοργάνωσης με την ονομασία T.E.RA. που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού, με άριστες σωματικές ικανότητες. Ο αγώνας αυτός εκτίνεται σε 80 χιλιόμετρα και η θετική του υψομετρική διαφορά υπερβαίνει τα 5100 μέτρα. Ξεκίνησε στις 04:30 πμ, από το Τσεπέλοβο, έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 20 ώρες από την έναρξή του και έχει 4 ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού (elimination points). Η διαδρομή του περνάει από Τσεπέλοβο – Αβάλος – Σιάδι Μύγας – Νταβάλιστα – Δρακόλιμνη – Καταφύγιο Αστράκας – Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο – Φαράγγι Βίκου – Μονοδένδρι – Βίτσα – Δίλοφο – Κήποι – Καπέσοβο και τερματίζει πάλι στο Τσεπέλοβο. 

Στον αγώνα έλαβαν μέρος περίπου 230 δρομείς. Αναλυτικά η επίδοση του Γρηγόρη με βάση την κατάσταση των αποτελεσμάτων είναι:
ΚΜ-80
Γ.Κ Bib Κ.Κ Αθλητής Χρόνος
28 208 25 LAMBAKIS Grigorios 13:50:19

Στον αγώνα των 44 χιλιομέτρων είχαμε τρις συμμετοχές μελών μας οι οποίοι τερμάτισαν με επιτυχία και με πολύ καλές ατομικές επιδόσεις. Αξιόλογη επίδοση πέτυχε ο πρόεδρός μας Πυργελής Ιωάννης ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο αγώνας είχε κυκλική διαδρομή, με 2.600m θετική υψομετρική. Ξεκινά από το Γυμνάσιο Τσεπελόβου, στα 1050m υψόμετρο. Διαπερνά το χωριό Καπέσοβο και στην συνέχεια μπαίνει στο Φαράγγι του Βίκου. Στην συνέχεια φτάνει στις πηγές Βοϊδομάτη και από εκεί, ξεκινά η έντονη ανηφόρα μέχρι να φτάσει στοΜεγάλο Πάπιγκο (23ο km). Περνάει από το Μικρό Πάπιγκο και η διαδρομή συνεχίζει ανηφορικά για 5,5km, μέχρι το καταφύγιο Αστράκας (30ο km), στα 1920m υψομ., +1900m θετική υψομετρική. Μετά το καταφύγιο περνά την λίμνη Ρομπόζη στο 33,2km που είναι και το υψηλότερο σημείο του αγώνα με θετική υψομετρική 2150μ. Στην συνέχεια διέρχεται από την θέση «Κρούνα» στο 38 km για να φτάσει στο 40o km στην θέση «Αυγερινός» και να τερματίσει τελικά στο Γυμνάσιο Τσεπελόβου.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος περίπου 293 δρομείς. Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών μας με βάση την κατάσταση των αποτελεσμάτων είναι:
ΚΜ-44
Γ.Κ Bib Κ.Κ Αθλητής Χρόνος
13 1270 13 IOANNIS PYRGELIS 05:46:46
59 1408 51 THANASIOS DASKALOPOULOS 07:04:30
238 1227 181 MPAMPIS CHAITIDIS 09:43:56

Για τα αποτελέσματα του αγώνα δείτε τη σχετική σελίδα της διοργάνωσης στο link: https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx…

Ο Σύλλογός μας εκφράζει στα μέλη του, οι οποίοι για άλλη μια φορά τον εκπροσώπησαν στην σημαντική αυτή διοργάνωση, τα θερμά του συγχαρητήρια και εύχεται υγεία και καλή δύναμη για την συνέχεια!!!

Ο Σύλλογος μας, εκφραστής του δρομικού κινήματος και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη μας, δηλώνει παρόν και συνεχίζει δυναμικά…

Εκ του Δ.Σ.

Pin It on Pinterest

Share This