Ίδρυση Συλλόγου Δρομέων στην Ξάνθη με την ονομασία “XANTHI RUNNERS”

To Δρομικό Κίνημα στην πόλη μας έχει και αυτό τον εκφραστή του.

Το Δρομικό Κίνημα εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει βίωμα και τρόπος ζωής σε όλο τον πλανήτη και φυσικά στην χώρα μας. Καθημερινά, χιλιάδες δρομείς και περιπατητές, σε πάρκα, στάδια, δρόμους και σε βουνά της χώρας μας, βιώνουν την χαρά του αθλητισμού. Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της δια βίου άθλησης στην σωματική και πνευματική υγεία μας και την διέξοδο την οποία αυτή μας προσφέρει από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Αφουγκραστήκαμε λοιπόν τα μηνύματα των καιρών και μετέπειτα από συναντήσεις επί συναντήσεων, συζητήσεις επί συζητήσεων, συναθροιστήκαμε οι δρομείς της πόλης μας, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου για να μετατρέψουμε την δρομική μας μοναξιά σε συλλογική δραστηριότητα δίνοντας έμφαση στο μαζικό χαρακτήρα του αθλητισμού και στην ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συντροφικότητας ανάμεσά μας.

Έτσι με μεγάλη χαρά και συγκίνηση δεκάδες δρομείς αλλά και φίλοι συμπολίτες μας που αγαπούν τον αθλητισμό, συγκεντρωθήκαμε στις 11-4-2014 σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης μας και αφού αρχικά συζητήσαμε ανταλλάσοντας απόψεις και προτάσεις στην συνέχεια ομόφωνα συμφωνήσαμε και αναγγείλαμε την δημιουργία του ¨Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης¨, τον οποίο ονομάσαμε «XANTHI RUNNERS».

Για την νόμιμη σύσταση του συλλόγου, θα περιμένουμε την τυπική διαδικασία έγκρισης του καταστατικού μας, το οποίο θα υποβάλλουμε εντός των προσεχών  ημερών στο Ειρηνοδικείο της πόλης  για να αποκτήσει ο σύλλογος μας και νομική οντότητα έτσι ώστε να μπορεί       να αναπτύξει τη δραστηριότητά του που σκοπό έχει τη διεύρυνση του κινήματος του Μαζικού Αθλητισμού, του αγνού κι ανόθευτου αθλητισμού ως μέσου για την προαγωγή της σωματικής, πνευματικής, ψυχικής υγείας κι ευεξίας των μελών μας.

Ως Προσωρινή Επιτροπή Διοίκησης οφείλουμε να εξάρουμε τη ζέση και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν όλα τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, στην προσπάθεια να λάβουν σάρκα και οστά οι “XANTHI RUNNERS”.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς σε όλους, ανά την Ελλάδα, συναθλητές μας. Εκ της Προσωρινής Επιτροπής Διοίκησης του Συλλόγου απαρτιζόμενης από τους:

Πυργελή Ιωάννη (Πρόεδρος)
Βασιλειάδη Σεραφείμ (Γραμματέας)
Αναστασιάδη Ιωάννη (Ταμίας)
Μουσουλέα Δήμητρα (Μέλος)
Κάννο Θεόδωρο (Μέλος)

 

Pin It on Pinterest

Share This